KOS

Het eiland Kos behoort tot de Griekse eilandengroep en ligt in de Egeïsche Zee. Gezien het Mediterrane klimaat behoren vijgen, olijven, amandelen en druiven tot de belangrijkste producten die op Kos worden verbouwd. Ten zuiden van Kos ligt Rodos, ten noorden het eiland Samos en ten oosten ligt het vasteland van Turkije. Tussen de Turkse plaats Bodrum en Kos vertrekken regelmatig veerboten die een dagje uit voor toeristen aan de andere kant van de zee mogelijk maken.


De hoofdstad van het eiland is Kos-stad, waar een grote haven en het toeristische centrum met diverse cafés en restaurants te vinden zijn. Bij het binnenvaren van de haven treft u het Kasteel Neratzia aan, een strategisch gelegen verdedigingswerk dat is gebouwd in de 14e eeuw. Een andere bijzondere havenplaats op het eiland is Mastichari, gelegen op ongeveer 22 km afstand ten westen van Kos-stad. Hier zijn verschillende hotels, cafés, restaurants, bars en watersportactiviteiten te vinden.


Een van de bekendste inwoners van het eiland is volgens bronnen Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, geweest. Een van de bezienswaardigheden op het eiland is dan ook de plataan van Hippocrates: volgens de legende heeft Hippocrates onder deze boom les gegeven aan zijn studenten.
 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


1 Beschikbare hotels
Michelangelo Resort & Spa GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

Het 5* Michelangelo Resort & Spa heeft maar liefst 3 buitenzwembaden, waarvan de infinity pool iedere vakantieganger aangenaam zal verrassen met fenomenaal uitzicht over de blauwe Egeïsche Zee. Moderne kamers, jacuzzi’s, diverse bars en een à la carte restaurant boven de infinity pool met in de verte uitzicht op de Turkse kustlijn. Daarnaast zijn er volop sportmogelijkheden, zoals tennis, aerobics en volleybal. Het hotel heeft een perfecte ligging aan het privéstrand en op circa 7 km afstand van het centrum van Kos. De luchthaven bevindt zich op circa 32 km. Wordt Michelangelo Resort & Spa de volgende zonbestemming?

1 Beschikbare hotels