KOS

Het eiland Kos behoort tot de Griekse eilandengroep en ligt in de Egeïsche Zee. Gezien het Mediterrane klimaat behoren vijgen, olijven, amandelen en druiven tot de belangrijkste producten die op Kos worden verbouwd. Ten zuiden van Kos ligt Rodos, ten noorden het eiland Samos en ten oosten ligt het vasteland van Turkije. Tussen de Turkse plaats Bodrum en Kos vertrekken regelmatig veerboten die een dagje uit voor toeristen aan de andere kant van de zee mogelijk maken.


De hoofdstad van het eiland is Kos-stad, waar een grote haven en het toeristische centrum met diverse cafés en restaurants te vinden zijn. Bij het binnenvaren van de haven treft u het Kasteel Neratzia aan, een strategisch gelegen verdedigingswerk dat is gebouwd in de 14e eeuw. Een andere bijzondere havenplaats op het eiland is Mastichari, gelegen op ongeveer 22 km afstand ten westen van Kos-stad. Hier zijn verschillende hotels, cafés, restaurants, bars en watersportactiviteiten te vinden.


Een van de bekendste inwoners van het eiland is volgens bronnen Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, geweest. Een van de bezienswaardigheden op het eiland is dan ook de plataan van Hippocrates: volgens de legende heeft Hippocrates onder deze boom les gegeven aan zijn studenten.
 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


7 Beschikbare hotels
Natura Village Hotel & Spa GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Sandy Beach Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Cabana Blu Hotel & Suites GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Zeus Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Ilios K Village Resort GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Evripides Village Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

Het Evripides Village Hotel is een modern en mooi familiecomplex op een heerlijke locatie dichtbij het strand van Kardamena. Met een ligging onderaan de imposante bergen, heb je een prachtig uitzicht over de zee en de nabij gelegen eilandjes. Naast een fantastisch uitzicht heeft dit familie gerunde hotel ook een prachtige, zeer goed onderhouden, tuin. De luchthaven van Kos ligt op ongeveer 10 km.

Corali Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

Het Corali Hotel heeft u de perfecte vakantie voor het hele gezin op Kos, 1 van de meest populaire bestemmingen in Griekenland. Naast de natuurlijke schoonheid kunt u gebruik maken van de vele activiteiten in dit hotel. De afstand tot het publieke strand is 400 m en de luchthaven van Kos vindt u op ongeveer 25 km. Kos stad ligt op 1,5 km.

7 Beschikbare hotels