KOS

Het eiland Kos behoort tot de Griekse eilandengroep en ligt in de Egeïsche Zee. Gezien het Mediterrane klimaat behoren vijgen, olijven, amandelen en druiven tot de belangrijkste producten die op Kos worden verbouwd. Ten zuiden van Kos ligt Rodos, ten noorden het eiland Samos en ten oosten ligt het vasteland van Turkije. Tussen de Turkse plaats Bodrum en Kos vertrekken regelmatig veerboten die een dagje uit voor toeristen aan de andere kant van de zee mogelijk maken.


De hoofdstad van het eiland is Kos-stad, waar een grote haven en het toeristische centrum met diverse cafés en restaurants te vinden zijn. Bij het binnenvaren van de haven treft u het Kasteel Neratzia aan, een strategisch gelegen verdedigingswerk dat is gebouwd in de 14e eeuw. Een andere bijzondere havenplaats op het eiland is Mastichari, gelegen op ongeveer 22 km afstand ten westen van Kos-stad. Hier zijn verschillende hotels, cafés, restaurants, bars en watersportactiviteiten te vinden.


Een van de bekendste inwoners van het eiland is volgens bronnen Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, geweest. Een van de bezienswaardigheden op het eiland is dan ook de plataan van Hippocrates: volgens de legende heeft Hippocrates onder deze boom les gegeven aan zijn studenten.
 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


6 Beschikbare hotels
Ammos Resort Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

Het 4* Ammos Resort Hotel is gelegen op een unieke en rustige locatie nabij het vissersdorpje Mastichari. Het hotel beschikt over een mooi zwembad, apart kinderbad en buffetrestaurant. Vanaf het hotel is er een schitterend uitzicht over de Egeïsche Zee. Het centrum van Mastichari is gelegen op circa 3 km afstand, het gezellige Kos-stad ligt op circa 25 km afstand. De luchthaven van Kos bevindt zich op circa 7 kilometer afstand.

MEER INFO ALL INCLUSIVE **** Va. € 86
Michelangelo Resort & Spa GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
Asteras Resort Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

Dit leuke 4* hotel ligt op circa 200 meter van het publieke strand en biedt diverse faciliteiten. De zwembaden zijn gelegen in de schitterende tuinen van het hotel. De comfortabele kamers, glijbanen en de sportfaciliteiten maken dit een perfecte plek voor een fijne gezinsvakantie. Het centrum van Kardamena ligt op circa 2 kilometer afstand. De luchthaven van Kos ligt op circa 7 kilometer afstand.

Zeus Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS
MEER INFO LOGIES & ONTBIJT ** Va. € 25
Apollon Hotel GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

-> Het sfeervolle 4* Apollon Hotel is de optimale plek om tot rust te komen. Vlakbij treft u het publieke zand/kiezelstrand aan. Het heerlijke zwembad en het nabijgelegen gezellige Kos-Stad maken uw verblijf hier compleet. Het centrum van Kos-stad ligt op circa 2 kilometer afstand. De luchthaven van Kos ligt op circa 25 kilometer afstand.

MEER INFO ALL INCLUSIVE **** Va. € 79
Dimitra Beach Hotel & Suites GRIEKENLAND / MIDDELLANDSE ZEE / KOS

-> Het 5* Dimitra Beach Hotel & Suites is een sfeervol en uitstekend complex. De kamers zijn in 2020 geheel gerenoveerd. Hier is het heerlijk genieten van een fantastische Griekse vakantie. Het hotel ligt direct aan het kiezelstrand. Kos-stad ligt op circa 7 kilometer afstand. De luchthaven van Kos ligt op circa 30 kilometer afstand.

6 Beschikbare hotels