ANTALYA

Antalya, ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd, is de hoofdstad van de provincie, met ruim 2,2 miljoen inwoners. Antalya is in veel opzichten de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije. Deze stad is gelegen aan de voet van het imposante Taurusgebergte, waar een subtropisch klimaat heerst. Deze met dennenbomen begroeide berg klieft zich diep in de schitterende zee, waardoor het een grillige kustlijn vormt, met rotsachtige spitsen en geïsoleerde inhammen.


Antalya is een aantrekkelijke stad met lange boulevards met palmbomen, een indrukwekkende zeehaven en een pittoresk oud stadsgedeelte, "Kaleiçi". Kaleiçi bestaat uit smalle steegjes en houten huizen, die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. De zeehaven van Kaleiçi heeft al verschillende prijzen op haar naam staan en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste plaatsen van Turkije.


In de tweede eeuw voor Christus is Antalya gesticht door Attalos II, de koning van Pergamon. Hij noemde de stad naar zichzelf, Attaleia. Sindsdien is de stad steeds bewoond of bezet geweest door de Romeinen, de Byzantijnen, de Seldjoeken en uiteindelijk de Ottomanen. Al deze groepen hebben hun stempel gedrukt op Antalya, dat zult u zien tijdens het bekijken van alle historische bezienswaardigheden van deze stad. In het centrum vindt u de "Yivli Minare" moskee, gebouwd door de Seldjoek-sultan Allaedin Keykubat in de 13de eeuw. De sierlijk gekartelde minaret van deze moskee is het symbool van Antalya. De sculpturen in de poort zijn sprekende voorbeelden van Seldjoekkunst.


Een voorbeeld van Ottomaanse kunst in deze stad is de "Murat Pasa" moskee. Deze moskee dateert uit de 18e eeuw, is opgetrokken in natuursteen en rust op vier pilaren over een natuurlijke bron. De "Kesik Minare" moskee, oorspronkelijk een kerk, vertoont sporen van Romeinse, Byzantijnse, Seldjoekse en Ottomaanse cultuur. Een belangrijk monument is de "Hadrianuspoort". Deze marmeren triomfboog werd in 130 naar aanleiding van het bezoek van de Romeinse keizer Hadrianus aan de stadsmuur toegevoegd. Bepaalde delen van de muur en één deur staan nu nog steeds overeind. In Antalya zijn ook het "Atatürkpark" en het "Karaalioglupark" te vinden: schitterend aangelegde parken met prachtige bomen en bloemen, met uitzicht over de baai van Antalya.

 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


33 Beschikbare hotels
Lara Family Club TURKIJE / TURKSE RIVIERA / ANTALYA

Het kindvriendelijke Lara Family Club heeft alles in huis voor een topvakantie. Volop faciliteiten zoals buitenbad, waterglijbanen, animatieteam voor groot en klein, sportfaciliteiten,