SHARM EL SHEIKH

Van een bescheiden Bedoeïenennederzetting op het zuidelijke puntje van de Sinaïwoestijn is Sharm el Sheik uitgegroeid tot dé badplaats aan de Rode Zee.

Tientallen hotels en resorts hebben zich er aan de fraaie stranden om een handvol prachtige, beschutte baaien gegroepeerd. En met de grimmige schoonheid van de Sinaïwoestijn in de rug, het glasheldere zeewater aan de voeten en de gastvrije luxe rondom is het zeker een van de mooiste plekjes aan de Rode Zee.

Dé attractie van Sharm el Sheik is natuurlijk het leven op en onder de waterspiegel van de Rode Zee. U vindt er de mooiste koraalriffen en vissen. Sharm el-Sheikh is een absoluut paradijs voor de watersporters, werkelijk alles op het gebied van watersport kunt u hier beoefenen. Veruit de meest populaire watersport is duiken en/of snorkelen. De koraalriffen in de Rode Zee bieden een ongekende kleurenpracht.

Daarnaast is Sharm el Sheik een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de andere wonderen van Egypte. De Egyptische keuken is beïnvloed door die van de Grieken, Turken, Engelsen, Fransen en Italianen. Veel gebruikte groenten zijn aardappels, bonen (foul), tomaten en komkommers. Een typisch Egyptische maaltijd bestaat uit meerdere gangen waarbij het voorgerecht al een maaltijd op zichzelf is. Het bestaat uit een groot aantal gerechten (felafel, salade, sausjes) die met het typisch platte brood worden gegeten. Als hoofdgerecht serveert men dan vlees (shish kebab, kofta of duif) of vis. Als bijgerecht rijst. De maaltijd wordt besloten met een zoet nagerecht of fruit.

De beste lokale restaurants vindt u in het oude deel van Sharm el Sheik, bij de Maya baai. U kunt er bijvoorbeeld heerlijk vis eten. Alcohol wordt in deze restaurants niet geserveerd. Een andere, populaire plek is Na'ama baai. Een autoloze straat wordt 's avonds een groot openlucht terras. Daarnaast hebben de hotels natuurlijk diverse restaurants. Het centrum van de Na'ama baai wordt 's avonds een groot, autoloos openlucht terras. Een primaplek om te zien en om gezien te worden, een biertje te drinken of een waterpijp te roken. Ander uitgaanscentra vindt u op het Umm el Seid plateau en in en rondom de hotels.

Sharm el Sheik heeft steeds meer winkelmogelijkheden. Natuurlijk zijn er de kleine winkels maar u vindt er ook een aantal shoppingmalls zowel in Na'amabaai, Mayabaai en in de hotelwijk van Nabq baai. Het aanbod in de malls is gevarieerd; u vindt er de voor de hand liggende souvenirs maar ook modieuze modewinkels.

In Sharm el Sheik zijn de afstanden kort en veel is te voet bereikbaar. Voor langere afstanden ligt het voor de hand een taxi te nemen. Spreek vooraf een prijs af: de meeste taxi’s hebben geen meter. Veel hotels hebben een transferbusje die soms ook worden gebruikt voor een (gratis) shuttle in de avonduren naar Na'ama baai.

 

 

 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


1 Beschikbare hotels
Aqua Blu Sharm EGYPTE / RODE ZEE / SHARM EL SHEIKH

Hotel Aqua Blu Sharm is een hotel van de bekende Pickalbatros keten en heeft een spectaculair aquapark met 32 glijbanen voor jong en oud. Het hotel zelf lijkt op een sprookjeskasteel. Kortom een ideale locatie voor uw droomvakantie! Het strand van het naastgelegen zusterhotel Beach Albatros treft u aan op circa 700 meter (eenvoudig te bereiken met gratis shuttleservice). De accommodatie heeft tevens een prommenade (450 m). Het centrum van Ras Um El Sid ligt op ongeveer 2 km, Na'ama Bay op 7 km afstand. De luchthaven is op ongeveer 25 minuten.

MEER INFO ALL INCLUSIVE **** Va. € 256
1 Beschikbare hotels